Online Booking
103.jpg

<<< Tur 6      Tur 8  >>>

Tur 7: Turen går til Ravnedalen.

De går til venstre ad landevejen ca. 400 m. til De kommer til P-pladsen, hvor turen i Ravnedalen starter. De følger cykelvejen til de kommer til en færist (tværliggende jernlameller) her går De til højre og følger de gule afmærkninger.

Naturen er helt anderledes i Ravnedalen, lige fra det næste nøgne og tørre klippesider til skovens mørke hule. Blandt andet kan De møde vildtvoksende ørnebregner (som kan blive op til 2 meter høje) og duftene kaprifolier som slynger sig op af træerne.

De kommer igennem Ravnedalens gamle granitbrud, hvor man stadigvæk kan se sporene af huggemærker, sprængningshuller og borestriber. De krydser nu cykelstien og fortsætter nu turen over i den anden del af dalen.

Her kan De se nogle gamle stenkuler som er spor efter stenbrydning i 1800-tallet. Lidt længere henne ad stien ses et gulkalket hus. Det er en gammel smedje, hvor smedemesteren sørgede for vedligeholdelse af stenhuggernes redskaber.

Turen går nu tilbage til P-pladsen og Lyngholt Camping eller De kan vælge at følge den lille sti til højre for det gule hus gå ud på Landevejen.

På Landevejen går de til højre ned til ejendommen Blåholt hvor de går ind og ser helleristninger. Ved helleristningerne går De ud gennem en låge og derfra til venstre ad en grusvej som fører Dem til Slotslyngen. De kommer nu til cykelstien og går til venstre og fortsætter ad den, indtil en anden vej går til højre. Den vej skal De et lille øjeblik, så vil en lille sti til venstre føre Dem til Ankermyr. Sæt Dem og nyd søen, hvide åkander på sommerdage eller måske ser De et rådyr eller en fiskehejre.

Stien fortsætter langs mosen og ender ude på skovvejen hvor De her går til venstre til De kommer tilbage til P-pladsen og Lyngholt Camping.